Annons

Målningstips till en långsmal hall

Här hemma har jag en riktigt långsmal hall med högt i tak. Jag är själv lite allergisk mot långsmala hallar och får lätt associationer till sjukhusmiljöer. Tycker dessutom det är svårt att inreda långsmala hallar. Eftersom det oftast knappt finns någon yta att möblera.

Men här har jag faktiskt två tips till er som har samma problem. I övre bilden så har man delat in väggen i två färger för att skapa en lite mer ombonad känsla med det höga taket. Och dörren har målats in i samma färg som väggen. Den vackra kroklisten som också den är inmålad gör att man kan hänga dekorativa saker på den.

Annons
hall-inspiration-langsmalAlvhem mäkleri stylist: Sarah Widman fotograf Cim Ek

I nästa bild så har man skapat ett blickfång i den långsmala hallen. Genom att måla dörren och listerna i en mörk färg. På sidan har man ställt en stol för att blicken ska kunna fästa någonstans i den långa hallen och ett litet sideboard där man kan samla sina fina stilleben.

Annons

Jag tror att det är viktigt att man delar upp hallen i allafall på något sätt och gör den lite mer spännande. Ett annat alternativ är att man målar halva hallen i en färg och resterande hall-del i en annan färg.

Annons

Lycka till nu med era långsmala hallar.

Dela på:
Laddar