Annons

Inred med betong <3

Det verkar som att det gråa håller i sig ett tag till, även om vi i inredningsbranschen försöker ta in mer och mer färg nu i inspirationen. Så är det fortfarande grått som ersätter det vita under ett tag till. Något jag aldrig tror att jag aldrig tröttnar på är betong och därför tänkte jag visa flera olika vackra idéer med betong.

Annons

1.Vad sägs om en hel vägg i betong? Det enda som är svårt med detta är att det inte går att göra i efterhand. Utan behöver bestämmas i samma veva som man väljer att bygga huset. Men himla snyggt!

concrete bedroom
Bildkälla: ? (ni får gärna återkoppla på bildkälla, för hittar tyvärr ingen annan än Pinterest)
Annons

2. Tycker det är så galet snyggt med badkar gjutet i betong. Det som kan vara bra att veta innan du gjuter dig ett badkar i betong är att se till att de bärande bjälklaget är dimensionerat för den vikten, som det kommer att bli av ett gjutet betong badkar. För det är en himlans massa kilo vi pratar om. Hittade en film som visar hur man gör för att gjuta sig ett badkar.

3. Känner man att man gärna skulle vilja ha en betongvägg/ putsad vägg, men inte har ett nyproducerat hus med betongväggar. Så är alternativet att måla väggen med olika kalkfärger. Kalklitir är ett alternativ. Ett annat som står emot smuts lite bättre, är Jotuns Lady Minerals. Då blir väggarna såhär vackert melerade och levande.

concrete walls
Bildkälla: HM home
Annons

Något annat som blir väldigt snyggt är om man gjuter sig ett eget soffbord i betong. Det funkar dessutom lika bra ute på uteplatsen som inomhus i vardagsrummet.

concrete sofa table
Bildkälla: House Doctor

 

 

Annons

Dela på:
Laddar